Share

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

SCURT ISTORIC

Biserica Română Penticostală Elim din Chicago și-a început activitatea la data de 10 Iunie, 2001, cu un număr de aproximativ 500 de suflete, dintre care 329 membri botezați.

În anul următor, la data de 15 Decembrie, Biserica Elim a inaugurat propriul locaș de închinare (800 de locuri) cu toate facilitățile necesare: 8 clase de școală duminicală, sală de rugăciune cu capacitatea maximă de 200 de locuri, sală multifuncțională care poate acomoda până la 350 de locuri, birouri, magazin creștin, studiouri de înregistrări audio și filmare, bucătărie etc.

În prezent, biserica numără aproape 900 de suflete, din care peste 500 sunt membri majori.

La data de 23 Mai, 2021, Biserica Elim a inaugurat noile facilități la adresa 3939 West Devon Avenue, Chicago, Illinois 60659.

Sanctuarul poate acomoda la capacitate maximă în jur de 1400 de locuri.

Clădirea include o sală de mese de 900 de locuri cu bucătărie, 10 clase de școală duminicală, magazin creștin, centru media TV, birouri și multe alte spații destinate activităților bisericii.

Sistemul de organizare este congregațional (http://en.wikipedia.org/wiki/Congregationalist_polity). Datorită afinităților de ordin etnic, cultural și doctrinar, Biserica Elim face parte din părtășia altor câteva zeci de biserici care funcționează pe principii asemănătoare, formând Uniunea Bisericilor Penticostale Române din SUA și Canada (http://romanianpentecostalunion.com/). De asemenea, suntem implicați în evenimentul anual, cea mai mare adunare etnică românească în afara granițelor României, Convenția Bisericilor Române Penticostale din SUA și Canada (http://ropenti.com/), eveniment care adună în fiecare an între 4-5,000 de participanți. Biserica Elim a fost biserica organizatoare în anul 2007 (http://ropenti.com/index.php/2007-chicago).

Orientarea teologică este conservatoare, iar stilul de închinare este divers, mai mult către tradițional, dar cu nuanțe, rezervate, spre contemporan. Cântările sunt cântate atât în Limba Română cât și în Engleză.

La fiecare serviciu de Duminică este programată o predică în limba engleză. Serviciul de translatare este de excepție, punând la dispoziția tuturor un app special pentru a asculta traducerea integrală a serviciilor divine pe mobilul personal.

Adunările publice ale Bisericii Elim sunt după cum urmează: Duminică - două servicii divine (9-12 am și 6-8:15 pm), Joi - serviciul de peste săptămână (7-9 pm), Marți - serviciul de rugăciune (7-9 pm), iar Vineri - serviciul tinerilor (7:30-9:30 pm).

Platforma din sanctuar acomodează amvonul, cele cinci formații muzicale (Cor mixt, Cor bărbătesc, Cor de tineri, Cor de fete și Fanfara) și grupurile de laudă și închinare prin muzică.

Această pagină de internet vă oferă acces la transmisia în direct a serviciilor divine de Duminică și Joi, reluarea imediat după încheiere a ultimului serviciu divin și arhiva înregistrărilor din ultimele luni.

Prin colaborarea cu Credo TV, producem două emisiuni săptămânale de televiziune: Popas pentru sufletul tău și Cercetați Scripturile.