Share

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

SCURT ISTORIC
Biserica Elim din Chicago și-a început activitatea la data de 10 Iunie, 2001, cu un număr de aproximativ 500 de suflete, dintre care 329 membri botezați. În anul următor, la data de 15 Decembrie, Biserica Elim a inaugurat propriul locaș de închinare (800 de locuri) cu toate facilitățile necesare: 8 clase de școală duminicală, sală de rugăciune cu capacitatea maximă de 200 de locuri, sală multifuncțională care poate acomoda până la 350 de locuri, birouri, magazin creștin, studiouri de înregistrări audio și filmare, bucătărie etc.
În prezent, biserica numără peste 900 de suflete, din care aproape 600 sunt membri majori. Platforma sanctuarului acomodează până la 200 de locuri: coruri (mixt, bărbătesc și fete), fanfara și orchestra, grupurile care conduc adunarea în închinarea prin cântări de laudă (River of Life, By Grace, Elim Worship și Elim Youth Worship) și amvonul. Sala propriu zisă are aproape 400 de locuri, plus peste 200 la balcon.
Sistemul de organizare este congregațional (http://en.wikipedia.org/wiki/Congregationalist_polity). Datorită afinităților de ordin etnic, cultural și doctrinar, Biserica Elim face parte din părtășia altor câteva zeci de biserici care funcționează pe principii asemănătoare, formând Uniunea Bisericilor Penticostale Române din SUA și Canada (http://romanianpentecostalunion.com/). De asemenea, suntem implicați în evenimentul anual, cea mai mare adunare etnică românească în afara granițelor României, Convenția Bisericilor Române Penticostale din SUA și Canada (http://ropenti.com/), eveniment care adună în fiecare an între 4-5,000 de participanți. Biserica Elim a fost biserica organizatoare în anul 2007 (http://ropenti.com/index.php/2007-chicago).
Orientarea teologică este conservatoare, iar stilul de închinare este divers, mai mult către tradițional, dar cu nuanțe, rezervate, spre contemporan. Cântările sunt cu precădere (dar nu exclusiv) în limba română. De obicei, (dar nu numai) la serviciile de duminică seara este programată o predică în limba engleză. Serviciul de translatare este în plină dezvoltare, urmărind ca în timpul cel mai scurt să punem la dispoziția tuturor vorbitorilor cu preferință de limbă engleză aparatura necesară pentru a asculta traducerea integrală a serviciilor divine.
Adunările publice ale Bisericii Elim sunt după cum urmează: Duminică - două servicii divine (9-12 am și 6-8:15 pm), Joi - serviciul de peste săptămână (7-9 pm), Marți - serviciul de rugăciune (7-9 pm), iar Vineri - serviciul tinerilor (7:30-9:30 pm).
Această pagină de internet vă oferă acces la transmisia în direct a serviciilor divine de Duminică și Joi, reluarea imediat după încheiere a ultimului serviciu divin și arhiva înregistrărilor din ultimele luni.
Prin colaborarea cu Credo TV, producem două emisiuni săptămânale de televiziune: Popas pentru sufletul tău și Cercetați Scripturile.

001